3.500 besplatnih porcija čobanca za posjetitelje Vinkovačkih jeseni

U sklopu 56. „Vinkovačkih jeseni“ Lovački savez županije Vukovarsko-srijemske po prvi puta se aktivno  uključio oko organizacije  istih, te je sa svojim lovačkim udrugama upotpunio sadržaj i obogatio ponudu ovogodišnje manifestacije.

Predsjednik Lovačkog saveza gosp. Blaženko Bajić je na radnom sastanku sa gradonačelnikom Vinkovaca gosp. Ivanom Bosančić, te zamjenikom pročelnika za poljoprivredu gosp. Krunoslavom Buhač dogovorio da se ovih „Vinkovačkih jeseni“ Lovački savez aktivno uključi oko organizacije.

Ovaj dogovor je odmah podržao i naš župan gosp. Damir Dekanić, te se odmah krenulo u realizaciju ove priče.

Naime od 10. do 15. rujna svaku večer  su po četiri lovačke udruge kuhale čobanac u velikim kotlovima. Ukupno je u tih 6 večeri podijeljeno oko 3.500 besplatnih porcija mještanima Vinkovaca i svim ljudima koji su se tih večeri zatekli na mjestu događanja. Lovci su napravili prekrasan ugođaj svim posjetiteljima, bilo je tu  i pjesme, svirke, dobre zabave i lovačkih priča, a u konačnici lovci su bili ti koji su se pobrinuli da se ostane do sitnih sati.

Predsjednik Blaženko Bajić sa gostima na štandu Saveza

Čobanac su kuhale ukupno 24 lovačke udruge, a isto kuhanje je imalo i takmičarski štih, tako da je sudačka komisija u sastavu Krunoslav Buhač, Ivan Perić i Damir Ležaić svaku večer uzimala uzorke čobanca i iste ocjenjivala. Zadnju večer kuhanja sve lovačke udruge koje su kuhale dobile su priznanja, a proglašeni su i pobjednici. Pobijedila je ekipa lovačke udruge „Jastreb“ Babina Greda sa glavnim kuharom Kristianom Katušić, drugo mjesto je pripalo ekipi lovačke udruge „Fazan“ Gradište sa kuharom Ivanom Dominković i treće mjesto je pripalo lovačkoj udruzi „Vjerovi“ Bošnjaci sa kuharicom  Nadom Lukić, a pomoćnik joj je bio Dražen Lukić. Uz pehare prve tri prvoplasirane ekipe dobile su od gradonačelnika Ivana Bosančić i prigodne nagrade. Priznanja, pehare i poklon bonove su uručili župan Damir Dekanić, zamjenik gradonačelnika Josip Romić i predsjednik Saveza Blaženko Bajić.

Sve ovo je popratila „Plava televizija“ Vinkovci, na način da je u par navrata išao direktni prijenos sa štanda, tako da je cijela Vukovarsko-srijemska županija mogla vidjeti naše lovce na dijelu, a poslije toga je bilo puno telefonskih poziva i čestitki od strane mještana, poznanika i lovaca. Mnoge lovačke udruge su izrazile želju da se i one na godinu priključe i da daju svoj doprinos našim Vinkovačkim jesenima.

X